Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Neighbors (1920)

Την Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2013 η Κινηματογραφική Λέσχη Ερέτριας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερέτριας "Κ. Κανάρης" θα προβάλουν στα πλαίσια του Festival Μέδουσας τις ταινίες "Neighbors" των Buster KeatonEdward F. Cline και "Billy Elliot, Γεννημένος Χορευτής" του Stephen Daldry.

Κωμωδία, Αισθηματική, Μικρού μήκους | Ασπρ. | 1920 | 18' | Η.Π.Α. 

Όταν οι Neighbors κυκλοφόρησαν, ένας κριτικός κινηματογράφου είπε ότι "η ταινία είχε προκαλέσει τόσο πολύ γέλιο που οι Κριτικές, οι θεατές και οι υπόλοιποι κινηματογραφόφιλοι γελούσαν και φώναζαν για πάρα πολύ ώρα στην αίθουσα προβολών εκφράζοντας έτσι την ικανοποίησή τους."  

Η προβολή θα γίνει στο Νησί των Ονείρων, Ερέτρια χάρτης
Ώρα: 21:00 | Η είσοδος είναι ελεύθερη!


Υπόθεση
Ο Buster Keaton και η Virginia Fox παίζουν ένα ζευγάρι νεαρών εραστών οι οποίοι ζουν στην ίδια γειτονιά, σε διπλανά σπίτια που χωρίζονται από ένα ξύλινο φράχτη. Οι οικογένειές τους βρίσκονται σε μεγάλη διαμάχη σχετικά με τη σχέση των παιδιών τους, με αποτέλεσμα να κυριαρχεί το χάος... Η ταινία γυρίστηκε τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 1920. Ο αρχικός τίτλος της ήταν Γραμματοκιβώτιο (Mailbox).
Μετά την επιτυχία των Neighbors, ο Keaton συνεργάστηκε με την Virginia Fox σε πολλές ταινίες μικρού μήκους. 
Ο Joe Roberts (1871-1923), ο οποίος παίζει τον ογκώδης πατέρα του κοριτσιού, ήταν ένας παλιός φίλος της οικογένειας Keaton και εμφανίστηκε σε μια σειρά από ταινίες μικρού μήκους του Buster Keaton, όπως στοThree Ages (1923) και στο Our Hospitality (1923). 
Ο Joe Keaton παίζει τον πατέρα του Buster Keaton στην ταινία. Αν και στην πραγματική ζωή πατέρας και γιος είχαν τεταμένες σχέσεις λόγω του αλκοολισμού του Joe Keaton και της άσχημης συμπεριφορά του, ο Buster Keaton συνεργάζεται μαζί του σε αρκετές από τις ταινίες του.
Buster Keaton
Ο Joseph Frank "Buster" Keaton VI, 4 Οκτωβρίου 1895-1 Φεβρουαρίου 1966, ήταν ένας Αμερικανός κωμικός ηθοποιός και σκηνοθέτης. Γνωστός κυρίως για τις "βωβές" του ταινίες, το "σήμα κατατεθέν" του ήταν η κωμωδία με κινήσεις του σώματος, διατηρώντας, όμως, μια στωική αγέλαστη έκφραση, κερδίζοντας, έτσι το παρατσούκλι "Το Μεγάλο Πέτρινο Πρόσωπο". Ο Keaton αναγνωρίστηκε ως ο έβδομος μεγαλύτερος σκηνοθέτης όλων των εποχών από το περιοδικό Entertainment Weekly. Το 1999, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου τον κατέταξε στην 21η θέση με τους καλύτερους άντρες ηθοποιούς όλων των εποχών. Το 2002, σε παγκόσμια ψηφοφορία του περιοδικού Sight and Sound κατέταξε την ταινία "Ο Στρατηγός" (The General) στη 15η θέση με τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Έπισης έλαβαν ψήφους το Our Hospitality, το Sherlock,Jr. και το The Navigator.
Σύνδεσμοι
https://en.wikipedia.org/wiki/Neighbors_(1920_film)en  http://www.imdb.com/title/tt0011508/en
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Edward F. Cline, Buster Keaton | Σενάριο: Edward F. Cline, Buster Keaton | Ηθοποιοί: Buster Keaton, Virginia Fox, Joe Roberts, Joe Keaton, Edward F. Cline, James Duffy | Μουσική: Robert Israel (1995) | Φωτογραφία: Elgin Lessley | Παραγωγός: Joseph M. Schenck | Παραγωγή: Αμερικάνικη (Metro Pictures)
Η ταινία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου