Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Το Άλικο Γράμμα

Την Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014 θα προβληθεί η ταινία "Το Άλικο Γράμμα" του Roland Joffé.

Αισθηματική, Δραματική, Εποχής | Έγχρ.  | 1995 | 135' | Ακατάλληλο κάτω των 15 

Όταν η εξώγαμη σχέση είναι απαγορευμένη και το πάθος είναι αμαρτία, η αγάπη είναι το πιο απροκάλυπτο έγκλημα όλων. Η ταινία αποτελεί τοιχογραφία εποχής με αναφορά στη μισαλλοδοξία.
Πρωτότυπος τίτλος: The Scarlet Letter
Σκηνοθεσία: Roland Joffé
Σενάριο: Douglas Day Stewart
Βασίζεται στο βιβλίο: "The Scarlet Letter" του Nathaniel Hawthorne


Η προβολή θα γίνει στον Πολιτιστικό Σύλλογο "Κ. Κανάρης"  (έναντι Ι.Ν. Παραβουνιώτισσας) χάρτης
Ώρα: 20:45 
Η είσοδος είναι ελεύθερη!

Υπόθεση
Στη Μασαχουσέτη του 1666 μια μοιχαλίδα διαπομπεύεται δημόσια, γιατί αρνείται να αποκαλύψει τον πατέρα του νόθου παιδιού της. Η νεαρή ανεξάρτητη Hester Prynne (Demi Moore) φτάνει από την Αγγλία στην Αμερική για να βρει έναν καλό σπίτι, ώστε να ακολουθήσει και ο γηραιός σύζυγος της, Roger Chillingworth (Robert Duvall). Από την αρχή, οι νέοι της συμπολίτες παρατηρούν την ανεξάρτητη φύση της και είτε την συμπαθούν είτε γοητεύονται. Όσο η νέα γυναίκα εγκαθίσταται και προσαρμόζεται στη νέα κατάσταση, μέσα σε μία μικρή κοινωνία, γνωρίζει και ερωτεύεται έναν όμορφο άνδρα (Gary Oldman). Ο άντρας αυτός αποδεικνύεται πως είναι ο αιδεσιμότατος Arthur Dimmesdale με τον οποίο κάνουν σχέση. Όταν όμως η Hester μείνει έγκυος, θα αντιμετωπίσει την κατακραυγή των ανθρώπων γύρω της. Θα αναγκαστεί να φορέσει, -σύμφωνα με τους κανόνες της εποχής- το άλικο γράμμα γύρω από το λαιμό της, που υποδεικνύει πως είναι μοιχαλίδα, οδηγώντας την στον δημόσιο εξευτελισμό και την ταπείνωση.
Η συγκλονιστική ιστορία του Nathaniel Hawthorne για τον παράνομο έρωτα μιας παντρεμένης γυναίκας και ενός πάστορα στην πουριτανική Νέα Αγγλία του 17ου αιώνα έχει αγαπηθεί από το κοινό, από την πρώτη έκδοση του μυθιστορήματος το 1850, μέχρι σήμερα. «Το Άλικο Γράμμα» αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο της Αμερικανικής λογοτεχνίας και έχει συγκινήσει μέσα από τις αμέτρητες διασκευές του για τον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση γενιές θεατών σε όλο τον κόσμο. Σε αυτή την πρόσφατη βερσιόν του Roland Joffé («Η Αποστολή»), η Demi Moore ενσαρκώνει τη γενναία και τραγική ηρωίδα του Hawthorne, Hester, με ένα κράμα δυναμισμού και αισθησιασμού. Προσφέροντας ένα πλούσιο θέαμα, με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια εποχής, με εξαιρετική φωτογραφία – οι σκηνές στην άγρια φύση κόβουν την ανάσα - η ταινία του Roland Joffé δε μένει απόλυτα πιστή στο πρωτότυπο έργο. Ο σκηνοθέτης ρίχνει μια σύγχρονη ματιά στον Αμερικανικό πουριτανισμό, στη σύγκρουση μεταξύ του ανθρώπινου πάθους και της υποκριτικής αυστηρότητας και καταπίεσης. Πάνω απ’ όλα όμως, «Το Άλικο Γράμμα» είναι ένας ύμνος στον έρωτα και στην ελευθερία. 
Βραβεία
MTV Movie Awards (1996)
Υποψηφιότητα
MTV Movie Award
Η πιο Επιθυμητή Γυναίκα
Demi Moore 

Political Film Society, USA (1996)
Υποψηφιότητα
PFS Award
Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Βραβείο Ειρήνης
Αφίσα
 
Σύνδεσμοι
                         
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Roland Joffé Σενάριο: Douglas Day Stewart Πρωταγωνιστούν: Demi Moore, Gary Oldman, Robert Duvall, Edward Hardwicke Παραγωγή: Robert F. Colesberry, Jonathan Cornick, Dodi Fayed, Roland Joffé, Tova Laiter, Andrew G. Vajna Σχεδιασμός Παραγωγής: Roy Walker Μουσική: John Barry Φωτογραφία: Alex Thomson Μοντάζ: Thom Noble Κοστούμια: Gabriella Pescucci Τοποθεσίες γυρισμάτων: Shelburne - Νέα Σκωτία, Καναδάς, Yarmouth - Νέα Σκωτία, Oyster River - British Columbia Καναδάς, Strathcona Provincial Park - British Columbia Καναδάς, Vancouver Island - British Columbia Καναδάς Στούντιο: Hollywood Pictures, Cinergi Pictures Χώρα Παραγωγής: Ηνωμένες Πολιτείες Γλώσσα: Αγγλικά 
Trailer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου